15 jul 2012, 12:45

Как простира Мими 

  Poesía » Para niños
981 0 18

 

Мама на балкона

дрехите простира,

Мими е доволна –

шипките събира.

 

Щипки на ушите –

обичкù червени.

Щипки по ръцете:

"Нокти и за мене."

 

Щипки – огърлица –

слага на вратлето.

Оле, после кичи

с щипчици нослето.

 

„Вече си голяма!

С щипките червени,

бързо таз пижама

да простреш до мене.”

 

Мимито се мръщи –

щипките не стигат.

Всичките червени

толкоз ù отиват.

 

„Мамо! Не разбираш.

Аз съм тъй красива!

Ти нали простираш?...

Мен не ми отива...”

 

 

© Нели Господинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??