Гробарят чака камбана да забие,
а зъболекарят да счупиш някой зъб.
В ласкателствата злобата се крие,
подлецът винаги напада те във гръб.
Спасителите носят трънния венец
и винаги ги качват на Голгота.
Пак дяволът те учи с тих гласец,
в порок да се оставиш на живота.
Живей така, камбаната да чуваш!
Добро и вяра да събужда в теб!
И някой ден, когато отпътуваш...!
Денят да плаче, нощта да ти е креп!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados