3 ene 2019, 14:34

Капка сол 

  Poesía » Otra
2386 19 18

Очите й са сложни. По тях ще я познаеш.

По мислите тревожни, които ти не знаеш.

По капчицата сол търкулнала се тихо,

когато те изпраща, а тя преглъща глухо,

 

защото пази свято, зрънце добра надежда,

но никога последна, макар че тъй изглежда.

И даже да е тъжна, пред теб ще се усмихва

с онази бяла обич, която не утихва.

 

Тя чака да й звъннеш и все ще се надява -

да те попита „Как си?“ Ще и отвърнеш вяло,

понеже нямаш време и бързаш да затвориш.

Но друг път ще наминеш. И друг път ще говориш.

 

На нея й се даде - на тебе тя да дава,

но не и да очаква - да може да прощава.

Защото Бог й даде, но не да е светица,

а грешница и майка, и само да обича.

 

03-01-2019

Jullie

© Юлия Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??