12 may 2011, 10:48

Кашишинът от Текекьой 

  Poesía » De amor
547 0 1

Народа да водиш е Свята Човечност.

Трябва ти Жрец и Огнище Познание.

Смъртната жажда да бъдеш над Вечното.

Град над скалите в невронче съзнание.

 

Пазител на бисери сияеща Истина.

Учител, раздаващ умение, знание.

В главите на спящите талантливо и искрено

да вкарваш идеи... Това е призвание!

 

Не роби, познали соления дъх,

а хората, Гордост отляли във злато!

Орфей... Евридика... кованият лък...

не са само мъх по скалистото плато!

 

Не влизат в ума рими извезани

и Обич в олтара още гори!

Твоите думи, Царице от Звездното,

гората повтаря и ехти ли, ехти.

 

Изпих със душата си чаша причастие.

Колко бездънни са твойте очи?!

С краткото, малкото, земното щастие,

успя да изпълниш мойте гърди...

© Красимир Дяков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Кашишин / пер.-тур./ - монах, инок

    Текекьой - старото име на с. Малево, Хасковско

    Обич - мой разказ

    Град на скалите - Перперикон и предстоящото мероприятие по Еньовден
Propuestas
: ??:??