19 jul 2012, 14:06

Като кубче лед 

  Poesía » Otra
671 0 6

Сред този разтопен от жега град
глобално ще измръзна посред лято.
Избягах уж от стария си свят,
но в този ми е същото. Познатото.

По улиците крачи някой друг,
с когото нищо няма да си кажем.
Изшлайфал си е думите на струг
и те подскачат кухо по паважа.

И бабата на пейката е чужда -
не е онази с тъжната латерна.
Дори и тя от мене няма нужда -
брои монети с израз на банкерка.

Две кучета прозяват морно паст
и дъвчат мудно жегата от скука.
Изплезвам им се - не наум, на глас -
с надеждата да видят, че съм тук.

Следобедът се точи като мед,
край който слънчеви оси лениво жилят.
Топя се бавно. Като кубче лед
в последна глътка ледено дайкири.

 

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??