Една жена по улиците скита,
в ръце - дете, премръзнало от студ.
Зад ъгъла надеждите ú търсят милостиня,
едва дочуват се. Градът е ням и глух.
С раздърпани мечти и кални дрехи,
със скромни стъпки се навежда.
Тя малко хляб дали ще си намери?
Детето в скута жално я поглежда.
В контейнерът намери кукла стара,
тя взе я и погледна детските очи.
Приседна след това на тротоара
и уморена от живота дъх стаи.
Тогава старец доближи до нея -
в ръцете носеше вода и хляб.
Подаде ги, лицето ú загрея
и сви се кротко в избелелия ú шал.
© Ивелина Цветкова Todos los derechos reservados