*клъстери (в музиката) - последование от едновременно звучащи неограничен брой последователни (в звукореда) тонове... (или онова, което ще чуете ако натискате клавишите с цяла длан)...
Ти виждал ли си
как потрепва вятър
и пори призрачно
на прага в думи
как в тъмното
полепва по стъклата
и вие празно
в бледи струни
и вплита по косите
(в боси улици)
изгубили се
в тъмното
звезди
поспрели в мигове
за връщане
в които
споменът
души
…
а виждал ли си
как прелита есен
по клоните
завила се
с листа
които стеле
нощем
в мигове
избрулили
по локвите
плътта
…
и как се бори
с тишината
нежност
занитена
на прага
в топлина
Ти виждал ли си нощем вятъра?
(как с дланите ми
топлеше
... дъжда)
© Бехрин Todos los derechos reservados