13 nov 2009, 11:34

Книжчица 

  Poesía
647 0 4

Искам и аз да напиша си книжчица -
мъничка, спретната, джобен формат.
Малка и стряскаща всичките мишчица,
тиха и стреляща със автомат.

Аз не желая да правя прозрения,
като откривам открити земи.
Просто във думите търся спасение,
думите - остри двуостри ками.

Ако намеря на думите острова,
дето спасен да пристигнеш и ти,
значи ги има въздушните мостове
и ненапразен е бил моят стих.

Искам в страха, че и аз ще съм минало,
просто да зная - след мен някога
нечие чуждо сърце, поизстинало,
ще се затопли с дума една.

Дума от моята рошава книжчица -
мъничка, спретната, в джобен формат.
Малка и стряскаща всичките мишчица
тиха и стреляща със автомат.

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??