25 abr 2023, 17:00

Код възраждане 

  Poesía
172 1 2

Сладък нектар възроди сетивата

дошъл от градината в сутрешен час.

Слънчев лъч разплиска позлата

разбудил птиците с шеметен валс.

 

С жълта наметка накичи се дряна.

Зелената мощ развълнува света.

Върбата натежа с дивна премяна и

сокове стече в дървесни недра.

 

Всичко в цветна прелест жужеше

с нежната песен на пчелни крила.

Люлякът бухна с най- лилавата свежест

С дъхавост ябълката превзе ми душа.

 

Пролетта пируваше в цвят и уханност

с благодарствен  поклон към земята добра.

Завоювала териториите ѝ с царственост

с код възраждане, да пребъде света.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??