3 oct 2021, 21:18  

Когато есента е много късна 

  Poesía » De amor, Filosófica, Otra
571 13 20

Ти – брод в трънливата пътека,

а аз приспивам бурята на гръд.

Една снежинка, пареща и лека,

пробужда се за времето отвъд.

 

... Когато есента е много късна

и вятърът е глух, небръснат, стар,

снежинка – грам от унция ще пръсне

небето в теб, последната ми жар.

 

Вълнá от флейта камъче откъртва,

претърсва времето заслушан кос.

Небето ще полегне като мъртво,

а аз в сърцето ти – като отко́с.

© Todos los derechos reservados

Престане ли сърцето ми да бие
дочуло твойте стъпки да кънти,
то значи вече просто няма ние,
по моя път съм аз, по твоя ти.
Ръцете ми увиснат ли безкрили ...
  304  12 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??