В двора на мама -
кокичета,
гонят зимата от очите ми.
Толкова дълго бях стряха,
че не различих белотата им
в пряспата,
която години се трупа у мен
и отглеждаше студове.
В един невъзможен рефрен
видях - студът е изгорил ръцете ми.
Забравила съм, как се отглежда пролет.
Спомням си само сънища -
трепетен пеперуден полет
в тясната килия
на душата ми.
© Лъки Todos los derechos reservados
кокичета,
гонят зимата от очите ми."
Много често, когато е студено по една или друга причина в душата, човек се връща в мислите поне, там, където му е било топло.