Колко лесно е да вярваме! -
В дракони, в принцеси мили,
в богове, във врачки, в дяволи,
в конспирации, в рептили...
В покер, в идоли, в реклами,
в медии добролъжливи,
в кредити благоизмамни,
в политици и в месии...
Често някои се хвалят
с умни бръмбари в главите...
Други търсят или славят
по-добрите поробители...
Колко лесно и удобно -
да твърдим, че сме безсилни!
Че било богоугодно
да сме роби и дебили...
Благо е за господаря
да повярваме в мощта му...
Нека друг да отговаря,
че мучим и блеем срамно!...
Марин Тачков
29-30 юли 2016 г.
© Марин Тачков Todos los derechos reservados