Jul 31, 2016, 10:59 AM

Колко лесно е да вярваме... 

  Poetry » Civilian
475 1 3

Колко лесно е да вярваме! -
В дракони, в принцеси мили,
в богове, във врачки, в дяволи,
в конспирации, в рептили...

В покер, в идоли, в реклами,
в медии добролъжливи,
в кредити благоизмамни,
в политици и в месии...

 

Често някои се хвалят

с умни бръмбари в главите...

Други търсят или славят

по-добрите поробители...

Колко лесно и удобно -
да твърдим, че сме безсилни!
Че било богоугодно
да сме роби и дебили...

Благо е за господаря
да повярваме в мощта му...
Нека друг да отговаря,
че мучим и блеем срамно!...

Марин Тачков
29-30 юли 2016 г.

 

© Марин Тачков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Няма лошо във вярата, но е нужно действие...
  • Благодаря! Поздрави!...
  • Поздравявам те за поредната ти актуална творба на гражданска тематика! Дано повече го прочетат! Поздрав и приятна вечер!
Random works
: ??:??