9 mar 2021, 13:14

Комисия по назначение 

  Poesía » De humor
321 1 6

Сестрата се усмихна, най-сетне в коридора:

„Кой е, кой е следващия моля?“

„Аз съм, ето ме …“ яви се пред вратата.

„Влезте в кабинета!“ подкани го сестрата.

„Добър ден, ъъъ, докторе!“

„Здравейте господине!

Нека формалностите първо уточниме …

Така, … кажете вашто име …“

„Иванов, Росен“

„Години?“

„Четиридесет и осем.“

„Професия?“

„Палач …“

„Моля?!“

„Палач на собствената същност …“

„А, стига бе …“ помисли си медика

„Какви ми ги пробутва?

Ще го прасна, та и с двата крака да накуцва …“

И повтори на глас:

„Професия, … какво работите Ви питам аз?“

„Вие докторе, … не чухте май … палач …

Палач на същността си, себе си, разбираш …“

„Наясно ли си где човече се намираш?“

„Да!“

„Обясни тогава …

Лили, сядай, ма що стърчиш такава?“

„Ами ето …

Още от малък носех у себе си тази … наклонност.

Мама искаше да свиря на пиано, а тати на кларнет.

Скараха се та … вземах уроци наред …

Един ден пиано, един ден кларнет.

После техникума …

Мама държеше, че съм гений в съобщенията,

тате, че съм тъкмо за строителния …

Накрая се разбраха – всичко точно …

Завърших ги и двата – редовно и задочно.

След това за висшето, досещате се хващам бас.

Мама искаше ВМЕИ да следвам, тате пък ВИАС …

Завърших ги и двата – редовно и задочно …

Казармата изкарах трудовак.

Две гаджета си имах и проблеми пак …

Мама вика, тая ти е по мерак,

на тати другата му пасна …

Ех, съдба, съдба ужасна …“

„И какво да не би и за двете да сте женен?“

„Не с едната сега съм разведен …“

„Стига посмяхме се, сега кажете …

Какво работите, зер …

в съобщенията или строител – инженер?“

„Безработен съм …“

„Да, бе …“

„Без майтап, какво ми е аз си знам …

По първа линия съкратен, по втората напуснах сам.

Сега иде ред и на втори развод …

Какво да правя избива ме пот …

Свършен съм научат ли тати и мама

дето в живота ми има и трета мадама …“

„Чакай, чакай ти обичал ли си някоя от първите две?“

„Не, неее … мама и тати .. аз не …“

„Е, може би не си желал и да следваш там където те …“

„Не, не … нали Ви казвам … те …“

„Т.е. значи … те … Сестра пишете:

„Индивид с наклонност към мазохизъм“.

Господине, подпишете и гледайте с оптимизъм.

Няма нищо страшно, Вие сте здрав абсолютно …

Така, … „Годен за длъжността“, печат, декларация …

Хора, хора като Вас са нужни в таз` организация!

Браво, хей!“

 

 

 

 

 

 

 

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Лидия, радвам се, че съм Ви разсмял ... Целта е изпълнена ...
  • Страхотно чувство за хумор!
  • Както си го направи човека ...
  • Труден живот...
  • Така е, права си ... ама некои опитват ...
  • Трудно се живее, когато се опитваш да угодиш на всички! Забавно и весело! Благодаря за усмивката!
Propuestas
: ??:??