30 sept 2011, 18:56

Корабът на Яхве 

  Poesía » Otra
657 0 3

Седнах аз да се изпразвам
от чудовищна поквара.
Почнах Господу да казвам,
че нуждая се от вяра.

 

Аз излязох сред полята - 
в мен покварата изтече.
Светлина във небесата; 
лъч ме хвана и привлече.

 

Кораб мощен ме повдигна.
Свойте люкове разтвори.
И когато го достигнах,
той със глас ми проговори:

 

"Хей, създание на Бога,
ти от Него си избран!
Очисти се от тревога
и ще влезеш в този храм!"

 

Аз съзнание загубих.
Мен животът ме отпрати.
Но когато се събудих,
бях сред ангели крилати.

 

Звук на арфа се разнесе -
полъх хубав за душата;
във съзнанието влезе
мъдростта така пресвята.

 

Бях в летящата чиния
на всевишния Йехова.
Той превърна ме в месия - 
чудо нямаше такова!

 

Дал за мъките ми цяра,
Яхве сбъдна ми мечтите.
Аз със Божията вяра
се понесох сред звездите!

© Сандостен Калций Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??