28 abr 2017, 18:07

Короната 

  Poesía » Filosófica
360 0 2

Стъпка по стъпка вървя.

Приближава неизбежното утре.

Будна или ще спя,

часовникът удря последна секунда.

Нарамила само душа –

тя е бебе, скътано в пазва.

Будна или ще спя,

рисувам деня, в който ще вляза.

Оставям си знаците, с въздишка и плач,

и с някоя светла усмивка.

Какво ли в дните не преживях.

Напред ме чака почивка.

Всяка стъпка е семе в пръстта

и кълнове никнат след мен.

Нарамила само едната душа,

тя корона е, но също и бреме!

© Слава Костадинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??