16 abr 2013, 8:39

Край пътя 

  Poesía
370 0 1

Дъгите над пътя изглеждат неизбежно
изтрити и в канавката дрипльото с халба
вдига наздравица в чест на всеки грабеж
безнадежден, а денят пияно догаря:

"За гражданска война жадувам! И разруха

да обсипе черния ми сън и дъждове
от илюзии и власт, славно и бурно,
да удавят в екстаз всичките мои синове!"

Залезът проблясна във гама от мъка и срам,

засегнат от тази молитва крайпътна:
"Защо ли ме тласна отново, луна, аз сам

да скитам в нощта и през утрото мътно,

забравил за себе си, червен и пиян,
да умирам в безтебие хиляди пъти?..."

© Воланд Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??