Красота
Едно хлапе с сияещо лице
взе роса във малките си шепи,
на пръстчета повдигна своето телце
и разпръсна капките в небето.
Усмихна се отгоре утринта
и му прати най-вълшебния подарък -
една измита слънчева дъга,
която да се смее го накара.
© Надежда Маринова Todos los derechos reservados