16 ene 2024, 12:18  

Краят на лятото 

  Poesía » Filosófica
140 2 6

КРАЯТ НА ЛЯТОТО

 

Разбрах, но късно – простите неща понякога са много ценни –

светулков рой да прекоси нощта в дъха на юнската люцерна,

да седне кротко баба до пещта, да окачи котленцето със мляко,

да тлее – кротко шипнала, жарта и много дълго изгрева да чака,

по запотения отрано джам тъмата сетне тихо да потропа,

и къшей хляб на просяка да дам, на прочката застанал – безимотен,

колачът, зреещ в топлия месал – под мен унесен, кротко да въздиша,

и в сянката на чула овехтял да трепне плахо опашленце мише,

да скокне бързо вързаният пес, след пукота на някой клон прекършен,

да се събудиш вчера, вместо днес, когато просто приказката свърши...

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??