5 oct 2011, 20:08

Краят на мита 

  Poesía » Filosófica
408 0 4

Вакханки пият от винцето

на богоравния Орфей!

Но тъжно, празно е сърцето му –

без Евридика как ще пей?!

 

И как вакханките да знаят,

поет че може да скърби:

танцуват, смеят се, желаят

той с песни да ги весели!

 

В препълнените им бокали

искрят и вино, и любов,

и дива страст, която пали

плътта с греховния си зов!...

 

Далеч от земните предели,

от шумния, разгулен пир,

духът Орфеев ще намери

красив, жадуван, вечен мир!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??