24 ene 2021, 17:19

Кръстопътно затишие 

  Poesía » De amor
341 5 11

КРЪСТОПЪТНО ЗАТИШИЕ

 

Дошъл си и си тръгнал, без да знам.

Дъха ти аз защо ли не усетих?

Къде потегляш  непознат и сам 

по стръмни, неизбродени пътеки?

 

Прегърнала съм чаша с липов чай

и мисля  в тази ненормална зима,

че можеше да кажеш две слова,

с които да позная, че те има.

 

И върнеш ли се  миг да постоиш,

преди да си прекрачил прага,

ще те посрешнат моите очи 

защото аз не мога да избягам.

 

Душа разпънала на кръстопът,

у тебе ще притихвам неусетно,

докато слушам как мълви снегът,

преди отвън напълно да просветне.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??