6 jul 2016, 23:31  

Кукла 

  Poesía
378 0 2

Не мога така, погледни ме - побърках се!
В ъгъла тъмен безмълвно стоя,
сложи ме там - към стената обърната
и ме забрави, останах сама.

 

Имаше време, когато не спираше
да ме обичаш и в слънце, и в сняг.
Заедно бяхме, играехме, тичахме,
винаги заедно в сълзи и в смях.

 

Беше прекрасно, чувствах се сигурна,
знаех, че никой не ще ме рани.
Тайни споделяхме в нощите тихичко,
всичко си казвахме чак до зори.

 

Мина се време и често те нямаше,
знаех, че нещо не беше наред.
Молех "Вземи ме", но ти ме оставяше,
мислех: кога ли ще е моят ред?

 

Бавно усещах, че ще полудея,
винаги в стаята бях си сама.
Щом се завърнеше, не ме поглеждаше.
Само безсилие чувствах и страх.

 

Вече разбрах, че не ще бъде същото.
Нямаше обич ни в слънце, ни в сняг.
Ден-два се бяха в години превърнали,
всичко покри се в сълзи, вместо в смях.

 

Знам, че съм кукла, но те обичах!
Даже след всичко, обичам те пак!
Може би с ъгъла все пак ще свикна...

***

Моля те, време... върни се назад...

© Екатерина Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • В четвърта строфа си отпечатала "мисле". Много болка излъчваш - харесах идеята! Малко ритъма мърда - в различните строфи е различен е.
    Не, че аз го мога, но е друго, когато с чужда помощ видиш творбата отстрани !!!
  • "Заедно бяхме, играехме, тичахме.
    ВИНАГИ заедно. В сълзи и в смях."
Propuestas
: ??:??