15 dic 2020, 10:44

Кърпен рай 

  Poesía » Otra
181 6 11

Толкова бях заорала из  кривото –
трева под копитата тежките сгазена
Да, но инатът ми пръкна се в нивата –
 тъй гола, без нищичко ценно за пазене.

 

И на коляно пречупвах си римите –
 на тънки подпалки, стъбла кукурузени.
Палех камината – огън да имате,
крилете си в кал разраних – от тътрузене.

 

Плачех и виех на глас –  след победите,
над пъстри плашила сред бурен изгубени.
И ако пак изпод вежди ме гледате –
изкърпих си Рая... За луди и влюбени.

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??