1 jul 2021, 13:40

Късче детство 

  Poesía
403 1 6

Разля се аромата на липи,

понесе ехо от виенско колело

и завъртя се детство от мечти,

докосна крайчето на облаче с око.

 

Откъсна топка захарен памук

и разтопи се като сън тъгата.

Сърцето затуптя със чуден звук

дете затича босо по тревата.

 

Поспря бобонки да си набере,

изцапаните пръстчета разпери.

Докосна вятъра, успя да побере

шумът му в длани свити, затрепери.

 

Погъделичка нежно детската ръка

остави топъл дъх препусналото лято.

Прохлада бликна от наперена река

напълни свежи спомени в душата.

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??