1.07.2021 г., 13:40 ч.

Късче детство 

  Поезия
398 1 6

Разля се аромата на липи,

понесе ехо от виенско колело

и завъртя се детство от мечти,

докосна крайчето на облаче с око.

 

Откъсна топка захарен памук

и разтопи се като сън тъгата.

Сърцето затуптя със чуден звук

дете затича босо по тревата.

 

Поспря бобонки да си набере,

изцапаните пръстчета разпери.

Докосна вятъра, успя да побере

шумът му в длани свити, затрепери.

 

Погъделичка нежно детската ръка

остави топъл дъх препусналото лято.

Прохлада бликна от наперена река

напълни свежи спомени в душата.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??