28 may 2019, 20:24

Къща и дом 

  Poesía
363 0 1

Че имам къща със градина,

изпълва мойто същество.

И радостта през мене мина,

като значимо празненство.

Какво е къщата без хора

или градина без цветя?

И подреден да бъде двора,

жената център да е тя.

Запретнала сама ръкави

и сред цветя в различен сорт,

жена магията им прави,

а аз със нея пък съм горд.

И както казал е народа

в такива случаи, нали,

че знак за чистата природа

е само град да не вали.

А къщата мъжът я прави

и той я пази, и от взлом.

Жена ли вкъщи се изправи,

от нея тя пък прави дом!

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??