25 dic 2009, 17:15

Ледени цветя 

  Poesía » Otra
730 0 1

С усмивки истински, но някак злобни,

вятърът и зимата танцуват вън,

със пръсти нежно-безпогрешни,

рисуват подло зимен сън...


Блъскащи се странно и коварно,

но пак приятели добри,

невидими се приближиха бавно

и на прозореца цветя ми подариха...


Прилепнали кристални и студени,

цветята са създадени от лед,

но те оставени са там за мене,

прозрачно-леден и красив букет.


Слънцето не искам да изгрява,

нека зимата да властва над деня,

без обич чиста и без вяра

сама ще плача в самота.


И само те ще са ми радост,

погледнала ги, нежно се усмихвам,

ще чуят те за моята тъга

и ще превърнат в лед сълзите.


И силна, борбена, но тъжна,

ще чакам някой да строши леда,

от тоз' коварен сън да ме измъкне,

със нежни рози, не от лед цветя.

© Жанет Бенчетрит Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??