15 nov 2017, 20:43  

Лилавият свят 

  Poesía » Del paisaje
1398 5 9

На крилете на белия вятър понесен

летя над Лилавия свят.

Звучи във главата ми Пролетна песен

и се чувствам отнесен, свободен

И млад.

 

С аромата на бор кристалният въздух

ме изпълва със скрита и нежна тъга.

На полянката лунна

дълбоко в душата ми

тихо и кротко

пасе със сърнето си млада сърна.

 

Като чисто поточе

бълбука в главата ми

и отлита далече

като ястреб крилат

минзухарено-снежно нежната песен

родена там някъде - в Лилавия свят.

© Ангел Милев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??