Не тъжи за мен, любима,
аз все още съм при теб,
макар и бледен, непознат.
Не тъжи, аз вярвам, има
начин пак да съм със теб,
макар и не на този свят.
***
Знай, животът взима,
но отново любовта
в животите събира.
И макар сега и зима,
утре ще е пролетта –
наш ще е всемира –
и до зимата ще сме дъга.
Любовта през вековете
не умира.
Само други имаме тела.
© Денис Метев Todos los derechos reservados