8 abr 2021, 23:18

Луди млади 

  Poesía
378 0 3

Идваш по тъмни доби.

Смело нагазвай — плитко е.

Вечер се къса обич.

Сутрин се правят китки.

 

Дебне през гръб комшийката,

с поглед те мери строго —

как ми лицето щипваш,

как ме обичаш много.

 

Перест петел будува,

пъди от нас луната:

— Младите пак лудуват,

бързо се скрий нататък!

 

Греят усмивки слънчеви,

пеят води в реката,

стадо коне и пънче —

дом за ръка – в ръката.

 

Време е. Сноп иглики

в моя кенар трепери.

Нашите майки викат —

чакат ни за вечеря.

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??