1 ago 2017, 7:29

Луна 

  Poesía » Del paisaje
423 0 2

 

 

Луната се протегна

С изтъняваща снага

В опит да засенчи

Деня и утринта.

 

С мъгляви очертания

И облик избледнял

Отстъпи пред зората

Обвита във воал.

 

Оттегли се безшумно.

Без диря и следа

Потъна в безметежност

Безплътната Луна.

 

Огнен лъч разкъса

Смълчаното небе.

Напред и без да бърза

Слънцето дойде.

 

В лятна утринна омая

Някак никой не разбра 

Кога се скри Луната, 

А Слънцето изгря.

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??