11 mar 2016, 0:15

Лунните нощи 

  Poesía » De amor
305 0 4

Лунните нощи

 

Пак ни вика отново, морето.

Зове ни с приливи мощни,

на нашето място. Дето

се къпехме в лунните нощи.

 

Ще ме притегляш пак до водата,

осветени от лунния блясък,

гдето морето целува земята

и стопляме мокрия пясък.

 

Пак, като болка, морето ще стене.

Пак ще преплитаме длани.

Ще доближаваме мокри колене.

Както го правихме лани.

 

После щастливи, ще се прегръщаме,

бавно вървейки към къщи.

И всяка вечер пак ще се връщаме

при морето, в лунните нощи.

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??