13 abr 2008, 21:33

Лъч в здрача 

  Poesía
589 0 3

           Лъч в здрача

 

Зад сива пелена и здрач

проблясва жар от огнени опали...

Но капката светлина

не разгонва сенките...

Трептят в душата

безцветни светлини...

Дъх на влага (плесен).

Роси дъждът иглист

по миглите...

От нареза на набраздени спомени

завесите са се съдрали.

Оставят някак тъжен шум

от трепета, отишъл си завинаги.

И през "прозорците"(очи)

наднича мрак.

В усойна тишина

лъчи благоговейни

изтръгват светлина...

Копнежите отминали

пламтят  в "прозорец" сляп

и блик след блик отскача

от бронза черен...

 

В здрача...

© Дани Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрави за стиха, Дани!
  • Ех, наистина така е и тъжни, и весели сме,
    много хубаво ни потапяш в атмосферата, поздравления!!!
  • Какво ли няма в здрача...и светлинка
    и копнежи и нечии стъпки...и усойна тишина...
    Много красив и образен стих...подейства на въображението ми...
    с много обич, мила Дани.
Propuestas
: ??:??