Животът щеше да е твърде скучен,
навярно прекалено да сладни,
ако не трябваше да те научи
за някого да си необходим.
За някого да бъдеш като въздух!
Като вода прохладна в юлски пек!
Дори отвсякъде да си пропъден,
щом Бог е с тебе, пътят ще е лек.
Товара просто възложѝ на Него.
А после изправѝ се и тръгни…
Усмихвай се, недей да бъдеш гневен!
Прелитат бързо земните ти дни…
Не знаеш още колко ти остават.
В безплодни мисли, суета, пари...
не ги прахосвай! Срещай ги с прослава!
Любов раздавай!... Красота твори!...
Албена Димитрова
17.7. 2019.
София.
© Албена Димитрова Todos los derechos reservados