4 ene 2020, 7:39

Любовен синкретизъм 

  Poesía » De amor
1003 0 2

В упадъка на мъжката ми нежност
ти цъфна, като полски мак -
със твоята примамлива небрежност 
и коси от непрогледен мрак!

 

Докоснах те със плахите си пръсти
и се взрях във твоите очи - 
две големи, сини морски пръски
ме потеглиха към своите дълбини!

 

Сграбчи ме и в мен разпали пламък!
Избухна в миг феерия от искри - 
в моя най-голям упадък
лудостта във мене възкреси!

 

Ти беше, като истинска магия -
еманация във скромен будоар!
Безмилостно връхлитаща стихия
под звуци на тържествений фанфар!

 

В упадъка на мъжката ми гордост
ти вплете в мене две ръце
и във вихъра на нашата помпозност
се превърнахме във диви зверове!

© Добри Бонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??