3 ago 2022, 11:35

Любовникът 

  Poesía
187 0 2

Любовникът на трепетните чувства

отново през пролуките препуска...

Любим, очакван в сладости и тайни,

събира ни край брегове незнайни.

 

За август, малко е, каквото и да кажа.

Но, чукат есен и студени капки по паважа.

Денят скъсява свойта тежка роба

със залези от злато, чиста проба.

 

То, времето, не знае как да съжалява...

И нищо никому не връща, но и повелява

със изборите свои, вече да се справим

и лошото загърбим, но и повече забравим.

 

Те, споровете, нивга се не свършват...

На август изненадите, все някой ден, привършват.

Понесли по течението запознанства,

и чудни трепети към морските пространства.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??