ЛЮБОВТА
.
Любовта не е метафора,
а класика във анапест.
Където пичът взема нафора,
а мацката брои до шест.
.
Любовта не е семафор,
трамваят е сменил каруца.
И някой лорд на име Форд
любов върти с вдовица.
.
Любовта не е и празник,
кавга във мишата харлупа?
На десет пълни две са празни,
на кой му дреме и на кой му пука?!
.
Любовта не е метафора!
Какви звезди? Какви щурци?
Днес мацката е вече анфора,
а пича сто кила държи.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados