Sep 23, 2022, 11:07 PM

Любовта 

  Poetry
295 0 1

ЛЮБОВТА

.

Любовта не е метафора,

а класика във анапест.

Където пичът взема нафора,

а мацката брои до шест.

.

Любовта не е семафор,

трамваят е сменил каруца.

И някой лорд на име Форд

любов върти с вдовица.

.

Любовта не е и празник,

кавга във мишата харлупа?

На десет пълни две са празни,

на кой му дреме и на кой му пука?!

.

Любовта не е метафора!

Какви звезди? Какви щурци?

Днес мацката е вече анфора,

а пича сто кила държи.

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??