Любовта е опиат
Тази вечер неустоимо ме плени
и миг от вселенски взрив се роди.
Пред очите ми изгряха звезди
и сетивата ми чудото разби.
Пред мен стоеше ти
забързан, разтуптян,
толкова прекрасен,
нежен, съвършен.
От теб струеше топлина,
попиваше в мъглата,
от очите ти блажени светлини
озариха тъмнината.
Не исках и не очаквах,
не знаех и не можех,
Любовта налетя,
не бях подготвена,
не разбирах и не чувах,
но виждах, виждах...
не пропуснах – красотата,
видях мига и беше той всичко.
Любовта, облечена в светлина,
изгори ме, подлуди ме,
раздвои ме... исках да избягам,
и се опитах... бягах,
тъмнината все по-светла ставаше,
мъглата все по-горещо ме прегръщаше,
Любовта ме преследваше, не спираше,
със стрели сърцето ми набождаше.
Нарани ме, боли, и сега боли,
но понякога миговете ме даряват
с аромати, с ласки, с целувки,
тялото ми докосват, милват...
И любовта в опиат се превърна,
толкова различна, непоносима,
в сърцето ми се подслони - неканена,
но истински необходима - животворна.
© Ирена Дочева Todos los derechos reservados