Първи месец
Майка се смалява.
Беше дръзка.
Не вършей из двора като хала.
Пред забавената ù походка
крачи страх,
тя да не падне се предава.
Втори месец
Майка не говори.
Умълча се.
Думите ù водопадни бяха.
Гледа във тавана и случаен
пламък във очите ù проблясва.
Трети месец
Майка е на път.
За него думи няма.
Всичко казано отдавна е познато.
Рехаво ръцете ù изпридат
нишката на времето.
За нея - необратно.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados