МАРИЯ
Имам колежка – жена барут.
Аз я заглеждам, тя гледа друг.
Та се чудя що да сторя,
как аз оня да съборя
и в сърцето да се скрия
на колежката Мария.
Но е трудно, трудно, знам.
Аз хамсия съм, той – шаран.
Но, о, колежката Мария
се подсмихна, па ми рече:
- Знам, че не си от Ония,
но гръмни го, бе, човече!
Па вземи му и парите,
че и бъдещата слава
и ще видиш как в очите
ще те гледкам аз тогава.
===
© Цвятко Илиев Todos los derechos reservados
Поздравлния!