Мартенички
Хайде днес, мило внуче,
с мартенички да накичим
кравичката и овцата,
двете агънца, козата.
Да накичим и дървото
плод да дава и защото
сянка да е лятно време,
дядо ти когато дремне.
Да накичим и котèто,
да накичим теб - детето!
Живи да сте, обичливи,
здрави, весели, щастливи!
© Радка Миндова Todos los derechos reservados