13 jul 2011, 22:23

Мат 

  Poesía » Filosófica
389 0 1

Нека бъде светлината.

Тя полето ще огрее.

Че да пламне и Играта,

че да пламне и узрее.

 

Двете армии пристигат,

по учебник се строяват.

Знамената си издигат - 

почват те да се сражават.

 

Тръгват мъничките пешки,

път поемат те към ада.

Най-достойно и човешки

ще избият свойте братя.

 

Нямат нужда те от дявол,

нямат нужда и от грях.

Каин убива брат си Авел,

заслепен от златен прах.

 

Кротко царят в своя замък

готви цялата вендета.

Под стените си от камък

води битката проклета.

 

Крайно време бе врага си

с мощен удар да надвие.

Със свистящите топузи

да го смачка и разбие.

 

Да го грабне и довърши 

със железни Буцефали.

И гръбнаците да скърши

на последните парцали.

 

А царицата красива

вдига своите ръце.

И епископа разкрива

свойто истинско лице.

 

Кръв голяма се пролива,

в кръв обагрят се полята.

А земята ги попива,

призовава тъмнината!

 

Мощен вятър ураганен

в бездна слънцето отвява.

Идва мракът постоянен,

всичко светло се предава.

 

© Сандостен Калций Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??