3 sept 2014, 23:17

Мечта 

  Poesía » Otra
263 0 1

Как страшно спуска се мъглата,

със шепот тих... и стон зловещ.

И страшни мисли бият се в главата,

а тялото изгаря като в пещ.

 

С години аз за нея си мечтах,

но късно е нещата да се върнат...

Разби мечтите ми на ситен прах.

Омразата душата ми обгърна.

 

Тя казваше - за нея бил съм пръв

и аз наивно вярвах на лъжите...

Сега ръцете ми изцапани са с кръв,

а тя лежи студена под звездите.

 

Tам между старите къщи,

забулени в гъста мъгла...

заглуших аз своите стъпки

и безследно изчезнах в нощта.

 

А сутринта, когато зората изгря

покрай старата срутена църква...

на зелената росна трева 

откриха мечтата ми мъртва...

© Димитър Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??