С перо в ръка, на маса обикновена,
на нея свитък от листата бели,
а върху им душа му благовонна
ред след ред да реди слова и стрели.
Мечта да не бъде то, а реалност,
в мигове на скръб и рад,
а за туй е нужна нежна смелост,
за да бъде поетът все тъй млад.
Да влиза той у сърца усамотени,
там дето Бог е едничък господар
и с билки от слова свещени
да лекува той с духовен цяр.
Сърца да среща, времена и хора
през вековете на хаос и възторг
и тъй вечно без умора
да бъде стълб островръх.
И там отгоре с поглед на орел
да съзре де е още тъмнина
и със сърце си да запали факел,
с който да сътвори светлина.
Тя да озари земята,
за да няма веч тъга и жал,
а само чрез любовта позната
да има усмивки, чрез тоз дет е пял.
И нека има го поета,
безименен дори да е той,
за да може вечно като пролетта,
да пее чрез своя словопой.
Любимец 20.VIII.1999 г.
© Костадин Василев Todos los derechos reservados