И ще замлъкне словото изящно,
надмогнато
с дълбоко тайнствено мълчание
на бъдещия век.
Светът все повече прилича
на лепрозорий на душите.
Минава през недрата ни
с хилядотонната си тежест,
изобразява мислите си в нас
с печатна преса,
чувствата насилва,
превръща ни във свой придатък.
Кому е нужно нашето говорене,
забравило за смисъла на думите,
разливащо водите им във тинята.
Загнива словото, разлага се плътта му.
Разсейват се най-нужните ни думи
и чезнат безполезно похабени.
Остава необятното безмълвие,
зърно със сладък гроздов сок,
откриващо вселенски тайни
на сърцето,
които оскъднял езикът
няма как да изговори.
© Boyana Todos los derechos reservados
Хубав стих