16 jul 2019, 17:38

Мемоар 

  Poesía » De amor
436 2 1

Един мемоар с дъх на роза, 

Забравен  изпод листата на прашната книга, 

Като хербарий съхранил се във душата ми

Беше копнежа за една любов на разсъмване. 

Бяха мечтите ми там като във изба, 

Подредени  като бутилки по година на производство, 

Усмивката ми детска като икона и 

 Едно вълнение от първата целувка. 

Радостта че нещо бе се случило,

Радостта, че още много ще се случва, , 

Миговете на едно свободно падане,

Което всъщност е издигане. 

Сега за мен остава само този мемоар, 

Като вълшебна стая на сънищата ми

Като една халюцинация, без контур

Остана ти, 

Все същата любов на разсъмване. 

© Maria Radeva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??