6 sept 2017, 20:23

Меркантилно 

  Poesía » Filosófica
1021 0 5

Заклещени във времето
на студените войни,
изстудихме любовта, 
и я превърнахме в монета.
Разменяме я за предмети, 
тъпчем я във портмонета, 
влагаме в проекти, 
и пестим за черни дни...  

Душите ни по канибалски,
ядат себеподобни, 
меркантилно ненаситни,
гинат в студ и глад. 
Колкото и да получиш,
накрая трябва да дадеш,
трудно е да си отдаден, 
без да търсиш полза от това...  

© Misteria Vechna Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??