Местоположение
Местоположението е личното присъствие - с поглед и чувства други наши.
Местоположението присъствието е.
Знанието реално там се намира.
Искаш нещо да узнаеш.
Най-доброто за теб е - намирай се там!
Горичките-пътеките-пространство-време - това реалности са, и - същества живи.
Не стой в стаята си само - любима градска.
Двор ти имаш - отиди в него и виж!
Виж какво има в него - има треви, животни, трева неочистена.
Наведи си отскубни я - камъните там са ценност.
И работа за ръцете твои има.
Не бой се, поработи малко в двора този.
Приятел с него ставаш ти!
На ръцете свои присъствието виждаш.
Реален ставаш - за двора тоз.
Ходиш, слънцето те грее, жега е ил студ.
Влез в горичката крайпътна, седни - и походи в нея.
Духът този на горичката те вижда.
И ти гледаш, събуй се бос, малко походи.
Дай време и присъствие на горското пространство.
Ядеш в момента този славен - енергия приемаш - "пари" във джоба.
Тръгнеш някъде, среща те човек внезапно - добър ил лош.
Поздрави човека тоз, ил обърни се да видиш къде сега да тръгнеш.
Впечатления събираш, мисли-чувства нови в теб се раждат.
Намирай се - намирай се там - и тук.
Да се намираш някъде - свежест за духа това е.
Не вярвай на ума си само - той да определя местоположение за тебе.
А очите-краката-ръцете и те да се хранят искат.
Слушай ги, прави каквото искат те.
Всичко в теб говори ти за твойто положение, място във пространство - време.
Не знаеш да започнеш от къде работата твоя.
Започни я от мястото където се намираш.
На място друго отиди - умът ще каже нещо, или очите, или пък тялото прекрасно твое.
Не искаш да правиш нещо.
Само отиди на мястото това и гледай.
Погледът ще ти помогне.
Не бой се да живееш, светлина щом имаш.
Дързък ти бъди и смел!
Героите случайно (често) са станали герои.
Благодарение само на това, че дръзнали са те да изменят местоположението свое.
И боговете, богове са станали по начин същ.
С дързост, намерение, устрем, танц, стремеж.
Движението, местоположението - за душата и духа - храна са - без съмнение.
Слава на Велес - хитрия, находчив бог природен.
И при животните, при дяволите долу, при хората разни, при боговете-братя, не побоял се е,
Велес - да се намира.
"Танцьори" - пътешественици велики са Велес и Шива.
И Лесничеят скромен е до тях!
Ура
Л.
© Леснич Велесов Todos los derechos reservados