18.08.2023 г., 16:31 ч.

Местоположение 

  Поезия » Свободен стих
470 0 0

Местоположение

 

Местоположението е личното присъствие - с поглед и чувства други наши.

Местоположението присъствието е.

Знанието реално там се намира.

Искаш нещо да узнаеш.

Най-доброто за теб е - намирай се там!

 

Горичките-пътеките-пространство-време - това реалности са, и - същества живи.

Не стой в стаята си само - любима градска.

Двор ти имаш - отиди в него и виж!

Виж какво има в него - има треви, животни, трева неочистена.

Наведи си отскубни я - камъните там са ценност.

 

И работа за ръцете твои има. 

Не бой се, поработи малко в двора този.

Приятел с него ставаш ти!

На ръцете свои присъствието виждаш.

Реален ставаш - за двора тоз.

 

Ходиш, слънцето те грее, жега е ил студ.

Влез в горичката крайпътна, седни - и походи в нея.

 

Духът този на горичката те вижда.

И ти гледаш, събуй се бос, малко походи.

Дай време и присъствие на горското пространство.

Ядеш в момента този славен - енергия приемаш - "пари" във джоба.

Тръгнеш някъде, среща те човек внезапно - добър ил лош.

 

Поздрави човека тоз, ил обърни се да видиш къде сега да тръгнеш.

Впечатления събираш, мисли-чувства нови в теб се раждат.

Намирай се - намирай се там - и тук.

Да се намираш някъде - свежест за духа това е.

Не вярвай на ума си само - той да определя местоположение за тебе.

 

А очите-краката-ръцете и те да се хранят искат.

Слушай ги, прави каквото искат те.

Всичко в теб говори ти за твойто положение, място във пространство - време.

Не знаеш да започнеш от къде работата твоя.

Започни я от мястото където се намираш.

На място друго отиди - умът ще каже нещо, или очите, или пък тялото прекрасно твое.

 

Не искаш да правиш нещо.

Само отиди на мястото това и гледай.

Погледът ще ти помогне.

 

Не бой се да живееш, светлина щом имаш.

Дързък ти бъди и смел!

 

Героите случайно (често) са станали герои.

Благодарение само на това, че дръзнали са те да изменят местоположението свое.

И боговете, богове са станали по начин същ.

С дързост, намерение, устрем, танц, стремеж.

 

Движението, местоположението - за душата и духа - храна са - без съмнение.

 

Слава на Велес - хитрия, находчив бог природен.

И при животните, при дяволите долу, при хората разни, при боговете-братя, не побоял се е,

Велес - да се намира.

 

"Танцьори" - пътешественици велики са Велес и Шива.

И Лесничеят скромен е до тях!

 

Ура

 

Л.

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??